Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
    27литра/50лв, заредих за 1.78 95Н/ за 150км смесено каране
    с ръчка, но не на макс
    Хвани тоя разход с 1.6

Edit: Утре ще проверя
    разхода дали e точно така , че сега съм изморен. Може и да бъркам, но си мисля, че е толкова.

Последния път с 50лв минах около 300км мисля, пак смесено.
    Явно съм е ръчкал доста май..хаха...

Ето защо караме "нафтови печки".....
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

• Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
      Ето защо караме "нафтови печки".....
      кат му е прецакана колата е така
      Last edited by slav40; d.m.y г., 23:24.
      Alfa156 Against All

Comment

• чудя се да сменя термостата с жернет,60 кинта е за моята, мисля че ако падне разхода с 0.5--1.0 литра ще си избие парите бързо,какво мислите колеги
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
          кат му е прецакана колата е така
          Колата не е прецакана. Никакви грешки не дава. И километрите, които съм изминал са ~200. От тях 60 са извънградско в планина с ръчка, другите само градско с малко ръчка
          156 TS
          ex. Spider TS

Comment

Колата не е прецакана. Никакви грешки не дава. И километрите, които съм изминал са ~200. От тях 60 са извънградско в планина с ръчка, другите само градско с малко ръчка
            писал си 27 литра 150 км, това не е нормално
            Alfa156 Against All

Comment

никак даже
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

200км са. ДОбре при ръчка колко трябва да гори на нагорнище?
                И климатика го пускам понякога в града.
                Last edited by R-156; d.m.y г., 00:32.
                156 TS
                ex. Spider TS

Comment

В града каквото и да я правя мойта повече от 14 не е горяла никога. Зареждам долу горе веднъж в месеца и на всяко зареждане я засичам. 2, 3 пъти ми е давала 12/100, един път 14/100 и другите пъти все 13/100. Като купих колата имаше проблем с ламбда сондата, дебитомера и термостата. Тогава засичах с един резервоар 320 км. което си беше около 18/100. Веднага след смяна на тези неща разхода се влезе в нормите.

Аз по принцип не мога да карам с бавно. Изнервям се когато знам, че мога да стигна бързо, а трябва да се влача и когато има възможност винаги си я настъпвам.

При мен винаги колите ми горят. На старото ми Уно в града под 11 не ми падаше, а е 1000 куб. А баща ми като го кара му пада на 8 - 9. Така, че да знаеш 18/100 е прекалено висок разход и това значи да отидеш на диагностика да видят какво не е на ред.

В момента бас държа, че ауспуха ти е ужасно черен.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

... и рейс влачиш ..... но не постоянно...

Майтап да става...

Но отиди на диагностика
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      чудя се да сменя термостата с жернет,60 кинта е за моята, мисля че ако падне разхода с 0.5--1.0 литра ще си избие парите бързо,какво мислите колеги
                      60кинта кво му плащаш? Разлика кой знае каква едва ли ще отчетеш ама за моторчето ще е по-добре.
                      По темата:
                      1. градско-зимата 90% кратки растояния 1-3км. 9л.100км.
                      2. градско-лятото м/у 7-8л.
                      3. извънградско м/у 6-7л. може би и по-малко на моменти.
                      А бе чак такива точноси!!!!!!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

• с 156-цата от 6 д0 12 на 100 градско
                        с 155-цата от 26 до 36 на сто градско
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Сега е засяках с точност- градско, даде 11 с нормално каране и почти винаги до ~2000об.
                          156 TS
                          ex. Spider TS

Comment

• Искам най-тържествено да се похваля със смесен разход 6.6л на 100км. Та значи тия дни ми изпадна повече каране. Ходене до София, градско там и обратно в Пазарджик. В Пз отново градско и хоп на бързо до Пловдив (не съм въртял много из Филибето) и обратно в ПЗ. На другия ден пътувах до Кръстова гора... Общо 884км с 58л нафтичка
                            Разхода го смятам смесен, защото по м."Тракия" съм карал с 140-160, на път за Пл се дръпнах с някъв Хлопел Омега до 180, а до Кръстова гора и обратно съм карал с най-много 80-90 на правите (возих 4 годишния си племеник, който обича да връща това което е изял преди това).
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• И аз искам да се похваля с разхода на моята, която ми даде 8.7/100 на извънградско (изминати 600км) при средна скорост от 130км/ч, багажник до горе пълен и четири човека не особено слабички.
                              Всякакви съмнения, които имах относно големия разход в градско (16-18l /100) изчезнаха напълно. Явно от градско до градско разликите могат да са фрапиращи и това не е критерий по който можем да сравняваме колко ни харчат колите.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                                И аз искам да се похваля с разхода на моята, която ми даде 8.7/100 на извънградско (изминати 600км) при средна скорост от 130км/ч, багажник до горе пълен и четири човека не особено слабички.
                                Всякакви съмнения, които имах относно големия разход в градско (16-18l /100) изчезнаха напълно. Явно от градско до градско разликите могат да са фрапиращи и това не е критерий по който можем да сравняваме колко ни харчат колите.
                                Ивън града и аз съм добре. Минал съм 400 км на дълго от как съм заредил до горе и бензиномера ми показва точно средата. Това не е критерии за твърдение, че ще мина още 400. Просто от средата до светване на лампата ми остават още 200 км някъде.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X